Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Du får god vejledning og alle redskaber lige ved hånden

Alt er med i materialet til U-landskalenderen – det er komplet og klar til brug. Du behøver ikke selv skaffe supplerende baggrundsstof, film eller billedmateriale, selv lave opgaver eller andet.

Danidas undervisningsmateriale til Børnenes U-landskalender er gjort så grydeklart som muligt. Ideen er, at du som lærer helst skal have alt, hvad du har brug for – uanset hvordan og hvor langt, du vil lave dit forløb. Som fagperiode eller som hele emneuger.

Lærervejledningen – komplet og overskuelig

Den trykte lærervejledning er i stort format og på 56 sider. Der følger to stk. med i klassesættet. Hvis du ikke bruger trykte bøger, kan du i stedet bestille den som gratis PDF – den er med i PDF-klassesættet. Se bestillingssiden.

Lærervejledningen giver et hurtigt og praktisk overblik, der ruster dig til at tilrettelægge et spændende undervisningsforløb. Den er nem at slå op i, så du kun behøver at læse lige de emner, der er relevante for dig. Den rummer bl.a.:

 • Stor fakta-sektion med baggrundsstof: Introduktion til kulturen, historien, naturen og hverdagslivet i årets land samt til årets hjælpeprojekt. Den klæder dig på, så du kan svare på alskens elevspørgsmål. Sektionens mange fotos lægger vi også klar til dig i lærernes Billedbank på hjemmesiden, hvis du vil vise nogle af dem i klassen, mens du fortæller. Du kan få et indtryk ved at se på lærervejledningen fra sidste år.
 • Forslag til undervisningsforløb – med ideer til, hvordan du kan kombinere opgaver og aktiviteter til netop dit fag og behov.
 • Nemt overblik over opgaverne, aktiviteterne, filmene og hjemmesidens elementer.
 • Nem vejledning til web-værktøjerne til fotohistorier og Børnenes Egen U-landskalender. De er helt selvforklarende for eleverne, men her får du som lærer lidt ekstra tips og overblik.
 • Overblik over alle de kompetencer, der tilgodeses i hvert fag og klassetrin – og hvilke opgaver, der understøtter dem mest.

Lærer-universet på hjemmesiden rummer alt

Her finder du alle materialer til lærerne. Lærer-universet bliver tilgængeligt for dig, når hele 2024-hjemmesiden om Uganda åbner ca. 7. oktober, når klassesættene er sendt ud. Du kan evt. få indtryk af indholdet ved at kigge på lærer-universet fra sidste år her. Det vil rumme:

 • Opgavebanken med alle fagopgaverne som opgaveark, der er printvenlige og lige til at bruge. På hver opgave finder du også de relevante målpar og forslag til læringsmål og tegn på læring.
 • Filmbanken med alle materialets film samlet.
 • Billedbanken har du kun brug for, hvis du selv vil vise ekstra billeder for klassen, eller hvis du selv vil lave særlige aktiviteter. Den rummer fotos fra lærervejledningen, elevbogen og hjemmesidens billedserier, ordnet i et nemt, tematisk overblik.
 • Baggrundsstof, tips og links til endnu mere viden.

Nyhedsbrevet for lærere

Det er gratis, og hvis du abonnerer på nyhedsbrevet, er du sikker på ikke at gå glip af nogen af mulighederne fra Børnenes U-landskalender. Det giver dig info om f.eks. særlige arrangementer – og opdatering om nye, relevante materialer.

Bestil nyhedsbrevet her.

Kurser: Forfattermøde og inspiration på CFU

En inspirationsdag om Børnenes U-landskalender 2024. Det er ikke nødvendigt for at kunne bruge materialet, men du møder forfatterne bag og får ekstra tips. Læs mere om kurserne her.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 200 kr.
(Pris ekskl. moms)

 • 30 elevbøger
 • 2 lærervejledninger
 • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Se lærervejledning fra 2023

Sidste års lærervejledning giver dig et godt indtryk af, hvordan den nye 2024-udgave vil fungere – selv om indholdet selvfølgelig bliver helt nyt.

Lærervejledning fra 2023

1.200 danske klasser planter træer

1.200 danske klasser vil i efteråret plante et træ lokalt ved deres skole – og så bliver der plantet 10 ekstra træer i Uganda.

De 1.200 klasser har meldt sig til den ekstra 'Plant et træ'-kampagne, som WWF sammen med VELUX Gruppen laver i forbindelse med årets U-landskalender.

Du kan stadig nå at bestille både trykte klassesæt og alt det gratis materiale til selve det store tema om U-landskalenderen. Men den ekstra træ-kampagne er lukket – der blev udsolgt på få uger!

Læs mere her

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne og hvad andre lærere mener. Det kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Del på Facebook