Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer mange film fra DR, Danida og WWF Verdensnaturfonden. De er alle lavet specielt til U-landskalenderen 2024. Filmene indgår i undervisningen, men I kan også bruge dem i pauser til at give ekstra perspektiv. Filmene vil ligge klar på websitet i starten af oktober – samtidig med at klassesættene sendes ud.

I filmene kommer eleverne til at opleve mange sider af Uganda helt tæt på. Desuden er der tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Uganda. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

DR Ultra: Klassen

I efterårets nye serie med Klassen kommer et af afsnittene til at berøre årets tematik i U-landskalenderen. En af pigerne får en særlig kontakt i Uganda, der sætter tingene lidt i perspektiv lige op til en vigtig begivenhed...

DR Ramasjang: Hr. Skæg og Motor Mille i Uganda – 'Jagten på regnbuens eliksir'

En helt ny serie i seks afsnit med begge Ramasjangs mest populære figurer, der rejser ud til årets land med U-landskalenderen.

Motor Mille og Hr. Skæg kommer endnu en gang på en stor opgave med at redde regnbuen. Denne gang lander de i Uganda, hvor de på mystisk vis modtager et brev fra Ugandalf, den røde farves vogter. Ugandalf er svækket, og for at redde ham og den røde farve, skal de to venner på en hæsblæsende skattejagt rundt i Ugandas fantastiske natur for at samle alle regnbuens eliksirer.

Hvordan skal de finde eliksirerne? Og vil det lykkes dem at redde Ugandalf i tide?
Heldigvis får Motor Mille og Hr. Skæg hjælp af Ugandas børn, der viser dem, at det er vigtigt at være gode venner – også med naturen!.

Film fra Danida

Når dine elever går på opdagelse på hjemmesiden, vil de kunne se en række korte film fra Uganda, som er produceret til undervisningsmaterialet.

Introfilmen ’Velkommen til Uganda’ giver eleverne et indtryk af, hvor varieret et land Uganda er. Andre af filmene går mere i dybden og tager eleverne med ud til landsbyerne ved de skovklædte bjerge, på opdagelse i nationalparkerne og ind til hovedstaden. De møder en masse sjove og spændende dyr og en masse seje børn.

Desuden fortæller Anne Sofie Hammer i en lille film om inspirationen til at skrive historien ’Biira og leoparden’. Og så er der som altid små film, hvor I kan lære at tælle til 10 og sige sætninger på lukunzo-sproget, der tales i nogle områder i det vestlige Uganda.

Film fra WWF

Årets organisation har også lavet en lang række korte film, der tager dine elever med ud i landsbyerne og ind i flere hjem og giver dem et rigtig fint indblik i dagliglivet for børn i Uganda.

hjemmesidens temaside med tre børneportrætter ('Ugandas Børn') kommer I helt tæt på tre forskellige børn og hører om deres drømme, daglige pligter, lege og meget andet – og her er det børnene selv, der fortæller. Meget af det som korte filmklip.

hjemmesidens temaside om årets projekt i børnehøjde har WWF også lavet nogle korte film, hvor to børn fra Uganda selv viser og fortæller eleverne, hvad årets projekt går ud på, og hvorfor det kan gøre stor forskel for dem i deres lokaleområde ved bjergene.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 200 kr.
(Pris ekskl. moms)

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Få nyhedsbrevet - og ekstra muligheder

Med U-landskalenderens nyhedsbrev til lærere får du tilbud om materialer og muligheder fra Danida – og opfølgning på resultaterne og hvad andre lærere mener. Det kommer 3-4 gange årligt.

Tilmeld dig til nyhedsbrevet

Del på Facebook