Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Træerne blev revet væk: 1.200 danske skoleklasser skal plante for Uganda

Der blev totalt udsolgt for træer på få uger: Hele 1.200 skoleklasser over hele landet har tilmeldt sig efterårets store, ekstra aktion i forbindelse med Børnenes U-landskalender. Eleverne skal være med til at hjælpe naturen ved at plante træer både i Uganda og her i Danmark.

De får gratis leveret et hjemmehørende træ, som de skal plante i deres lokalområde. For hvert træ vil WWF og VELUX Gruppen så bagefter plante 10 ekstra træer hos børnene i Uganda.

Men du kan stadig nå at få klassesæt og alle de andre materialer om Uganda til årets U-landskalender.

1.200 danske skoleklasser skal i efteråret være med i WWF’s og VELUX Gruppens Plant et træ-kampagne.

Tilmeldingen til at plante træer er desværre lukket, for skoleklasserne strømmede til med en fart, vi slet ikke havde forudset.

I slutningen af oktober får alle de tilmeldte klasser gratis leveret et hjemmehørende træ til deres skole. Nogle vil så plante det på skolen, andre vil plante det et sted i lokalområdet.

Hver gang en dansk klasse planter et træ, planter WWF og VELUX Gruppen 10 ekstra træer i Uganda. Så klasserne kommer både til at gøre Danmark lidt grønnere og gør samtidig en vigtig forskel for børnene i Uganda.

Kampagnen bliver lavet i forbindelse med dette års U-landskalender, der jo netop fokuserer på træer og Uganda, og som rigtigt mange skoler ventes at lave korte eller lange perioder om i indskolingen og på mellemtrinnet.

NB: Du kan stadig få klassesæt og det øvrige materiale

Det er kun Plant et træ-kampagnen, der er udsolgt.

Du kan stadig nå at tilmelde dine klasser til selve U-landskalenderens store Uganda-tema. Du kan både nå at få klassesæt med trykte bøger og hele det gratis digitale materiale.

Læs eller spørg om Plant et træ-kampagnen

Alle tilmeldte klasser har fået besked fra WWF på mail – og WWF vil holde jer opdateret om, hvad der skal ske hvornår og hvordan.

Her kan du læse mere om træ-kampagnen på WWF's egen hjemmeside:

Læs mere hos WWF

Hvis du har problemer eller spørgsmål omkring Plant et træ-kampagnen, skal du kontakte WWF på mail:

info@wwf.dk

Derfor har Ugandas børn og natur brug for træer

De 10 træer, de danske klasser er med til at få plantet i Uganda, gavner naturen og en masse børn.

  • Træerne bliver blandt andet plantet i regionen omkring de høje Rwenzori-bjerge. Her lever børnene tæt på naturen og er dybt afhængige af den for mad, beskyttelse og rent vand. De mærker for alvor, hvad klimaforandringer og rovdrift på naturen betyder.
  • De stigende temperaturer får gletsjeren på toppen af Rwenzori-bjergene til at smelte hurtigere. Så går floderne oftere over deres bredder og skaber oversvømmelser og jordskred.
  • De nye træer hjælper til at holde på jorden langs flodbredderne og på skråningerne, så jordskred ikke ødelægger landsbyernes huse og små marker.
  • Træerne giver også skygge i skolegårdene og omkring markerne.
  • Mange af dem er desuden frugttræer, som skolebørn plukker af for at få mad i løbet af en lang skoledag. De fleste af børnene her i de fattige landdistrikter får ikke madpakke med, men går fra tidlig morgen til sen eftermiddag uden at spise. Så gør en avokado eller mango en verden til forskel.
  • Sidst, men ikke mindst, så tæller hvert eneste plantet træ i kampen mod klimaforandringerne.

Bestil klassesæt nu

Trykt klassesæt 200 kr.
(Pris ekskl. moms)

  • 30 elevbøger
  • 2 lærervejledninger
  • Adgang til app og web

Bestil trykt klassesæt

Bestil gratis PDF-klassesæt

Del på Facebook