Gå til hovedindholdet Gå til undermenuen

Mød årets projekt i børnehøjde

Hvad går pengene fra U-landskalenderen egentlig til i år?

Årets organisation WWF Verdensnaturfonden har skabt flot indhold til en kort temaside om årets projekt her på hjemmesiden. Her oplever dine elever på få minutter, hvad projektet i Uganda præcist handler om, og hvordan det vil gøre en forskel.

To store børn fra en af landsbyerne i Ugandas vestlige bjerge fortæller om, hvad de lærer ved at gå i 'Grøn skole' og hvorfor arbejdet med at plante træer er så vigtigt i deres område. Der hører også en opgave til.

Hvad går pengene fra U-landskalenderen til i 2024 – og hvorfor giver det mening? Det får dine elever svar på i korte, spændende bidder og i børnehøjde.

WWF har lavet en flot temaside her på hjemmesiden. Her viser to ugandiske børn, hvad årets projekt i Ugandas bjerge helt konkret går ud på – og hvordan vil gøre en forskel for dem. I finder siden under knappen ’Grønne skoler’.

Siden fortæller med helt korte tekster, fotos og små videoer. Den er overskuelig, og det tager kun få minutter for eleverne at gå igennem den.

I møder to ugandiske børn fra bjergene, der allerede er i gang med arbejdet – Asia og Matias.

I kommer med dem i ’Grøn skole’, børnene viser rundt i deres område, og de fortæller, hvordan de nye træer og bambus gør en kæmpe forskel. I besøger også en lokal ’børnehave’ for små træer.

Nemt at arbejde med i klassen – på to måder

Du kan enten bruge temasiden som en slags præsentation, I udforsker sammen i klassen, eller du kan lade eleverne dykke ned i den interaktive fortælling på egen hånd.

Men WWF har også lavet en opgave til den, som giver eleverne lidt ekstra perspektiv. Her får du en stribe små oplæg til gode klassesamtaler om træer og hvorfor de er vigtige, om hjemmehørende arter, om klima osv.

Desuden har WWF lavet et lille bio-bingo om arter i den danske natur.

U-landskalenderen har gjort en forskel

Børn i mere end 40 lande har igennem årene fået gavn af U-landskalenderens projekter. Men hvad kom der ud af indsatsen?

Læs her om nogle af resultaterne

Sådan arbejder WWF i Uganda

  • Beskytter biodiversitet og dyreliv. Ugandas dyreliv er unikt, fordi naturen mange steder er så frodig og varieret – med både vådområder, savanne, bjerge, skove og søer.
  • Samarbejder med folk lokalt om at beskytte skov og plante ny skov. Bygger bl.a. planteskoler, hvor ugandere dyrker de træer, som senere bliver plantet ud.
  • Omskoler tidligere krybskytter til skovbetjente, som patruljerer og beskytter de vilde dyr i nationalparkerne.
  • Uddanner unge i at beskytte og styrke naturen gennem ’Grønne skoler’.
  • Skaber job, der giver de lokale en fast indkomst og gavner naturen. Et eksempel er at hjælpe folk i gang med biavl. Bierne gavner naturen, og honningen giver en fast indkomst. Et andet eksempel er bambus: Ved at plante bambus i udsatte områder beskyttes marker, veje og huse mod oversvømmelse. Og den stærke bambus kan de lokale forarbejde til bl.a. møbler, kurve og tæpper. Det giver familierne råd til fx at sende deres børn i skole.
Del på Facebook